19.08.2013

 
samenwerking met nieuwe zakenpartner  

POPPENVILLA OP DUITSE MARKT

 
distributeur connect+match  
   
Het Duitse bedrijf connect+match start de distributie van de exclusieve LILIANE poppenvilla in Duitsland.  
   
Oprichter | directeur Gerlinde Fenske is expert op het gebied van marktkansen en [verkoop-] strategie van producten en diensten in Duitsland. Fenske studeerde economie aan de Universiteit van Kiel en was onder meer hoofd van de Economische afdeling van het Nederlandse Consulaat-Generaal Hamburg. In deze functie heeft zij veelvuldig Nederlandse en Duitse bedrijven met elkaar in verbinding gebracht.  
 

connect+match richt zich met de marketing en verkoop van de LILIANE poppenvilla in Duitsland op alle denkbare afzetgebieden, zoals de kinderopvang, het basisonderwijs, het hotelwezen, instellingen voor kinderen met een handicap, makelaars, logopedisten, kinderpsychologen en -psychiaters, speltherapeuten,  hoogwaardige detailhandel, opvangvoorzieningen, ziekenhuizen en huisarts- en tandartspraktijken.

   
Meer informatie over de poppenvilla-activiteiten van connect+match  >>>  
 
     
     
     
 

 

19.08.2013

 
LOVE THE VILLA 7 YEARS ON  
Kierna Corr | Nursery teacher | Windmill Integrated  
Primary School Tyrone N. Ireland  

"I am lucky enough to have one of your houses in

 
school, love it 7 years on & still as good as new."  
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 

28.05.2013

 
PRIMEUR POPPENVILLA BIJ CLUB  
PELLIKAAN  
Piepjong geleerd, is gezond-oud gedaan...  
De poppenvilla wordt voor de eerste keer in gebruik genomen door een Nederlandse sportschool. De kinderen in de Kidsclub van Club Pellikaan Maastricht kunnen nu hun poppen leren tennissen en zwemmen.  
   
Kinderen kunnen bij hun bezoek aan Club Pellikaan hun eigen poppen en knuffels van thuis meenemen. De verrijdbare villa kan in het sportcentrum gemakkelijk verplaatst worden naar de kinderclub, de buitenruimten, de receptie, het restaurant.  
   
De zes Nederlandse vestigingen van Club Pellikaan beschikken allemaal over professionele kinderopvang-faciliteiten. Kinderen kunnen er spelen en|of slapen.  
   
Sportende poppen zijn special. #grandslam  
   
Visuele impressie van villa-spelende kinderen:  
www.youtube.com/watch?v=1V3hoYJdI_w  
   

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 

16.05.2013

 

VILLASPEL VOOR MEDISCH

 

ORTHOPEDAGOGISCH CENTRUM

 
moc 't kabouterhuis amsterdam  

tovertuin door de guusje nederhorst foundation 2010

 
   
De project-aanvraag door de Guusje Nederhorst Foundation voor de donatie van een poppenvilla ten behoeve van de spelkamer | Tovertuin van medisch orthopedagogisch centrum 't Kabouterhuis Amsterdam is gehonoreerd.  
   
De Guusje Nederhorst Foundation zet zich in voor kinderen van 0 tot 8 jaar die een moeilijke kindertijd doormaken en door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen verblijven in onpersoonlijke, sobere opvangcentra in Nederland. Hun leefruimtes worden opgeknapt tot een fijne, vrolijke dagelijkse omgeving. Rustpunten waar ze bij kunnen komen en van waaruit ze weer kunnen kijken naar een betere toekomst. Een toekomst met een lach.  
   

Teamcoach MOC 't Kabouterhuis: "Wij zullen de poppenvilla gaan plaatsen in de spelkamer van locatie Zuidoost van MOC ’t Kabouterhuis. Het geeft de behandelaren, kinderpsychiaters en gedragswetenschappers die spelobservaties doen, speltherapie geven en de spelbegeleiding door orthopedagogisch medewerker, vele mogelijkheden. Kinderen die bij ons behandeling krijgen zijn vaak erg  jong  [tot 8 jaar] en kampen vaak met ontwikkelingsachterstanden of vermoedens van ontwikkelingsproblematiek met als gevolg dat zij zich erg moeilijk kunnen uitdrukken. Een dergelijke poppenvilla biedt mogelijkheden om inzicht te krijgen in de problematiek en de kinderen vervolgens beter te kunnen behandelen of begeleiden."

 
 
     
     
     
 
 

COA
nieuwsbericht
voor pers

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12.03.2013

 
   

 
   

Kinderen in het asielzoekerscentrum Utrecht.
Spelenderwijs leren hoe een Nederlands huis in elkaar zit.

 
   

ASIELZOEKERSCENTRA ONTVANGEN

 
POPPENVILLA  
donatie ten behoeve van vluchtelingenkinderen  
Op 12 maart 2013 monteren zes- tot achtduizend kinderen in asielzoekerscentra - samen met hun ouders - villa's voor hun poppen. Als het woonhuis is ingericht met meubels kan het spelen beginnen.  
   
Vluchtelingenkinderen nemen binnen de centrale opvang een bijzondere positie in. Voor hen is gewoon spelen geen vanzelfsprekendheid. Een donateur komt hieraan tegemoet en levert een facilitaire bijdrage door de LILIANE poppenvilla ter beschikking te stellen aan de Nederlandse asielzoekerscentra.  
   
Kinderen vormen een derde van alle asielzoekers in de centrale opvang en zij zijn kwetsbaar. De kinderen zijn met hun gezin vanuit verschillende landen naar Nederland gekomen om hier bescherming te vragen. De donatie van de poppenvilla’s ten behoeve van de asielzoekerscentra heeft in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers [COA] haar vorm gekregen.  
   
De villa in asielzoekerscentra draagt bij aan een warmere woonatmosfeer en appelleert aan een gevoel van eigenwaarde bij kinderen. Samenspel met de villa houdt de directe confrontatie wat op afstand, waarna het sluiten van vriendschap met lotgenoten iets eenvoudiger wordt. Jonge kinderen kunnen in fantasiespel ervaringen verwerken als ze spelen zonder een vooropgezet doel. Bij verhuizingen treffen de kinderen de villa weer aan in het nieuwe asielzoekerscentrum. Zorgverleners gebruiken de villa professioneel.  
   
 
   
   
   
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13.02.2013

NIEUWE TOVERTUIN MET POPPENVILLA

 
arosa rotterdam is de 11e opvanglocatie in nederland  

opgeknapt door de guusje nederhorst foundation

 

De Stichting Guusje Foundation Nederhorst opende op 13 februari 2013 een verbeterde leefomgeving voor kinderen en moeders in de time-out locatie van vrouwenopvang ArosA in Rotterdam. Een heerlijke omgeving, inclusief een leading poppenvilla, waar ze hun zorgen even kunnen vergeten en waar ze kunnen spelen | bewegen | ontspannen.

 
   
De Guusje Nederhorst Foundation zet zich in voor kinderen van 0 tot 8 jaar die een moeilijke kindertijd doormaken en door een onveilige of instabiele thuissituatie noodgedwongen verblijven in onpersoonlijke, sobere opvangcentra in Nederland. Hun leefruimtes worden opgeknapt tot een fijne, vrolijke dagelijkse omgeving. Rustpunten waar ze bij kunnen komen en van waaruit ze weer kunnen kijken naar een betere toekomst. Een toekomst met een lach.  
   
Daphne Schreuder | directeur Guusje Nederhorst Foundation: "De prachtige, sterke, levensechte poppenvilla is uniek omdat die echt groot is en kinderen er met echte poppen in kunnen spelen. De villa integreren we in onze Tovertuinen, een absolute verrijking. Zoals hieronder gebeurd is in de speelkamer van de Tovertuin die we zojuist geopend hebben bij een vrouwenopvang in Rotterdam."  
   

 
 
     
     
     
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29.01.2013

CRISISOPVANG SLACHTOFFERS

 
VAN MENSENHANDEL ROTTERDAM  

Stichting Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk

 
Poppenvilla's voor de crisisopvang van kinderen-slachtoffers van mensenhandel in Rotterdam.  
   

Gerrian Nijhof | coördinator: "Wij bieden hulp en ondersteuning, onder meer met speciale programma’s, zoals groepsbijeenkomsten traumaverwerking, moeder - kindprogramma’s en resocialisatieprogramma’s."

 
   
"Vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel en hun kinderen zijn voor 95% afkomstig uit de gedwongen prostitutie. De vrouwen komen veelal uit het buitenland en door hun povere economische situatie trappen ze in snelle praatjes van de mensenhandelaren die hen gouden bergen beloven zodra ze in Nederland komen.  Na aankomst worden de paspoorten van deze vrouwen afgepakt, ze worden opgesloten en gedwongen tot prostitutie. Ze krijgen hiervoor niets betaald."  
   
"Wanneer de vrouwen bij ons arriveren komen ze meestal rechtstreeks uit de uitbuitingssituatie en zijn vreselijk bang, beschadigd en hebben ernstige trauma’s opgelopen. Zij hebben behoefte aan rust, veiligheid en warmte. Ook hun kinderen hebben hier behoefte aan. Veel van deze kinderen komen voort uit een verkrachting en soms zijn ze meegekomen uit het land van herkomst. Helaas moeten we vaak constateren dat de kinderen ook zijn misbruikt."  
   
"Ik wil de donateur vanuit het diepste van mijn hart bedanken voor de schenking van de poppenvilla's. Ik krijg tranen in mijn ogen van dit gebaar! Ik ben zo blij dat er mensen zoals zij bestaan."  
   
       
 
     
     
     
 

 

 
 
 
 
 
 
 

29.01.2013

CRISISOPVANG SLACHTOFFERS

 
VAN MENSENHANDEL IN WITTELTE  

Zorg- en Therapie Centrum Wittelte

 
Poppenvilla voor de crisisopvang van [kinderen-]slachtoffers van mensenhandel in Wittelte.  
   
Directie Anja Jongkind en Aad Koningen: "De poppenvilla werkt als een magneet op de kinderen en haalt het spelende kind naar boven bij jong èn oud."  
   
       
 
 

 
     
     
 

 
 
 
 
 

28.01.2013

LILIANE poppenvilla voor  

KINDERTAGESSTÄTTE MIT KINDERKRIPPE

 
IN FRIEDEWALD  

nieuwbouw 2011

 

Poppenvilla voor een nieuw Duits kinderdagverblijf in de deelstaat Hessen, onder architectuur gebouwd. Met twee verdiepingen en met sociale en multifunctionele ruimten.

 
 
     
     
     
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

26.01.2013

FIER FRYSLÂN LEEUWARDEN

 

villa's voor twee opvangcentra Fier Fryslân

 
De opvangcentra voor tienermoeders Asja | Rena, straks gehuisvest in de Garaasje, en de opvang van tienermeiden in Zahir II van Fier Fryslân ontvangen een LILIANE poppenvilla.  
   
Zahir is een opvangvoorziening voor meiden [15 - 24 jaar] uit eerculturen. Zij worden bedreigd met eerwraak en | of ze zijn weggelopen van huis vanwege eergerelateerd geweld. In 2012 waren ze 'een beetje jaloers op de kleintjes van Mette, omdat zij een poppenvilla hebben en wij niet'.  
   
Jannie Oenema Fritsma | project- en teamleider Zahir I en II, Gaja en Leerhuizen: "De villa is goed besteed aan deze meiden. Dit is inderdaad wat ze vroeger thuis gemist hebben. De donatie maakt het mede mogelijk dat de Zahir-meiden van Fier Fryslân weer even kind mogen zijn."  
   
Fier Fryslân is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zij wil geweld in relaties helpen voorkomen en stoppen. En zij biedt hulp bij de gevolgen van dit geweld.  
   
meer informatie www.liliane.eu/opvang.htm  
 
     
     
     
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

19.01.2013

CRISISOPVANGCENTRA SLACHTOFFERS MENSENHANDEL  

centra in opdracht van ministerie van justitie

 
De centra voor de crisisopvang van slachtoffers van mensenhandel in Nederland zullen een LILIANE leading of twee LILIANE light poppenvilla's ontvangen.  
   

In de crisisopvang verblijven vrouwen met hun eventuele kinderen. Zij komen rechtstreeks uit acute crisissituaties waar zij door de politie zijn aangetroffen. In de centra vinden zij een eerste opvang. Daar kunnen zij rust en veiligheid hervinden. De opnameduur varieert van enkele dagen tot een à twee jaar.

 
   
Kinderen in centra voor [crisis] opvang maken doorgaans niet zo gemakkelijk contact met elkaar. Hun blik is dikwijls naar de grond gericht. Samenspel met de villa houdt de directe confrontatie wat op afstand, waarna het sluiten van vriendschap en het verwerken van ervaringen iets eenvoudiger wordt. Zorgverleners gebruiken de villa professioneel.