HOME | POPPENVILLA | BIJ DE KINDEREN | VISIE | NIEUWS | MEDIA REVIEWS | VERKOOP | WEBSHOP | CONTACT
 
     
 
   
 
     
 

In de kinderopvang wordt de PoppenVilla gebruikt voor solitair spel | samenspel en ten behoeve van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

 
     
 
 

   
   

door Liliane Limpens 8 februari 2015

 

Kinderopvang Het Kinderhonk Amsterdam

 

POPPENVILLA IN VILLA VONDEL

 

De PoppenVilla straalt in het kinderdagverblijf Het Middenhonk Amsterdam, een naschoolse opvang en een kinderdagverblijf met drie horizontale groepen: een baby, dreumes en peutergroep. In deze groepen zitten kinderen van min of meer dezelfde leeftijd bij elkaar. Het voordeel van een horizontale groep is dat de pedagogisch medewerker de aandacht, dagritme en activiteiten geheel kan afstemmen op de specifieke behoeften van de betreffende leeftijdsgroep. Bovendien heeft een kind op de horizontale groep altijd voldoende vriendjes van de eigen leeftijd om zich heen.

 
   
 
   

En er is ook een PoppenVilla in het prachtige kinderdagverblijf Villa Vondel Amsterdam, eveneens van Het Kinderhonk. Voor kinderen van nul tot vier jaar op het kinderdagverblijf, en voor kinderen van vier tot dertien jaar op de naschoolse opvang. De locatie ligt op loopafstand van het Vondelpark, waar iedere dag met de kinderen wordt gewandeld.

 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

EEN AANRADER VOOR DE BSO

 

Bieden producten kindercentra inderdaad wat de fabrikanten beloven? Pedagogisch medewerkers èn kinderen nemen de proef op de som. In de rubriek De Keuring van het nederlandse tijdschrift Kinderopvang wordt verslag gedaan van de ervaringsbevindingen van een speelprodukt.

 
   

Pedagogisch medewerkers: "Kinderen van een jaar of vier tot zes, zeven spelen veel met de PoppenVilla. Ook jongetjes spelen er veel mee: zij laten er auto's in rondrijden. De villa ziet er mooi uit en kinderen kunnen er aan alle kanten bij. De peuters vinden hem ook prachtig. De losse onderdelen uit de villa worden ook bij andere spelletjes gebruikt. En het huis dient verder wel eens als klimrek. Het is er stevig genoeg voor. Minpunten zijn er eigenlijk niet. Eerst vonden we de PoppenVilla wel een enorm bakbeest, maar omdat je hem makkelijk kunt verrijden en op een andere plek kunt neerzetten, staat hij niet in de weg".

 
   

Hoofdredacteur Marike Vroom:  "LILIANE is een absolute aanrader voor de BSO. Ook de oudste peuters kunnen er veel plezier mee hebben. De PoppenVilla ziet er heel mooi uit en heeft een goede en stevige constructie."

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 10 april 2013

 

Das ideale Puppenhaus für jede Kindertagesstätte

 

KINDERTAGESSTÄTTE FRIEDEWALD

 

Silke Hüchel-Steinbach | Tagesstättenleiterin:

 

"Ich finde:

 

■  LILIANE light PuppenVilla by Liliane® - das ideale Puppenhaus für jede Kindertagesstätte.

 

■  Spielbegeisterung bei Jungen und Mädchen und allen Altersklassen.

 

 Mobil einsetzbar im ganzen Haus.

 

 Qualität, die Langlebigkeit verspricht, machen den Preis - auch bei knappen Budget - vertretbar."

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

a report from the Alliance for Childhood by Edward

 
Miller and Joan Almon  

CRISIS IN THE KINDERGARTEN:

 

WHY CHILDREN NEED TO PLAY IN

 

SCHOOL

 

"We believe that the stifling of play has dire consequences - not only for children but for the future of our nation."

 
   
 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

BSO -

 

POPPENVILLA IMMENS POPULAIR

 

Toermalijn | MIK Maastricht, aanspreekpunt Hanneke: "De PoppenVilla heeft juist gisteren haar eerste revisie ondergaan. Na 7 jaar was er één wiel los. Voor de rest is alles intact gebleven, ondanks heel intensief spel. De villa is immens populair. Kinderen kunnen hier op de BSO een keuze maken uit drie verblijfsruimten. De villa-ruimte is vrijwel altijd de winnaar!"

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 16 december 2010

 
Tanja Clausen jeugdbibliothecaris  
SØBORG DENMARK  

OPENBARE BIBLIOTHEEK GLADSAXE

 

"De LILIANE PoppenVilla is één van onze beste investeringen. De villa heeft grote speelwaarde voor kinderen."

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

BSO - DE SCHELLEN VAN DE OGEN...

 
Aanspreekpunt buitenschoolse opvang Spaander: "Bij het geven van rondleidingen aan pedagogisch medewerkers die het plan hebben een BSO op te richten en zich hier oriënteren, vallen de schellen van hun ogen - zo mooi vinden ze de PoppenVilla. Kinderen gebruiken de villa met groot enthousiasme. Het  samenspel wordt erdoor gestimuleerd. Alle onderdelen zijn na bijna een jaar intensief gebruik volledig intact gebleven."  
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 
POPPENVILLA OP  

BASISINVENTARISATIELIJST

 

Stichting Kinderopvang Nederland | skon: "De LILIANE PoppenVilla staat op de basisinventarisatielijst van de buitenschoolse opvang. De villa is zo op het oog duur, maar het is typisch een speelmeubel dat de skon onderscheidend maakt. Dit hebben kinderen thuis niet".

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens

 

ZEER ONDER DE INDRUK

 

Directeur Tom Marshall van schoolleverancier Asco Educational Supplies in Leeds UK in 2003:
"Gisteren leverde we onze eerste PoppenVilla af, in Leeds. We boden aan om de villa te monteren. Het was de eerste keer dat ik dit deed. Ik wil graag aan jou doorgeven dat ik erg onder de indruk ben van de montage en het ontwerp, de duidelijke montage-instruktie en de kwaliteit van het speelmeubel. De klant maakt deel uit van een belangrijk samenwerkingsverband van kinderdagverblijven en was zeer opgetogen over de LILIANE PoppenVilla."

 
   
 
 
 

   
   

door Liliane Limpens 28 mei 2013

 

PRIMEUR POPPENVILLA

 
De PoppenVilla wordt voor de eerste keer in gebruik genomen door een Nederlandse sportschool. De kinderen in de Kidsclub van Club Pellikaan Maastricht kunnen nu hun poppen leren tennissen en zwemmen.  
   

Kinderen kunnen bij hun bezoek aan Club Pellikaan hun eigen poppen en knuffels van thuis meenemen. De verrijdbare villa kan in het sportcentrum gemakkelijk verplaatst worden naar de kinderclub, de buitenruimten, de receptie, het restaurant.

 
   

De zes Nederlandse vestigingen van Club Pellikaan beschikken allemaal over professionele kinderopvang-faciliteiten. Kinderen kunnen er spelen en|of slapen. Sportende poppen zijn special. #grandslam

 
   
Visuele impressie van villa-spelende kinderen:  
www.youtube.com/watch?v=1V3hoYJdI_w