De poppenvilla op remwielen is een duurzaam woonmeubel voor poppen van 30 cm èn hun knuffeldieren. Met een compleet design interieur, een auto-hellingbaan en drie opbergladen. Gemaakt van multiplex berken, massief beuken, roestvrijstaal, plexiglas. De villa is blank gelakt.

 
     
 

Spelen met de poppenvilla is spelen met hout. Bij kinderen kan zo een band ontstaan met de opbrengsten van de aarde. Het levert een bijdrage aan een zeker duurzaamheidbesef op jonge leeftijd.

 
     
 

Spel is de taal van jonge kinderen, daarmee uiten en ontwikkelen ze zich. Spel stimuleert spontaan het oefenen met sociale vaardigheden. Kinderen kunnen in fantasiespel ervaringen verwerken als ze spelen zonder een vooropgezet doel. In het zorgvuldig, ook intuïtief, waarnemen van spel kan de taal van jonge kinderen begrepen worden.

 
     
 

Thuis is de villa gezellig. En leerzaam voor ouders, want door te luisteren naar de verhalen en te kijken naar de bewegingen 'ontpopt' de ontwikkelingsfase van kinderen zich.

 
     
     
 

 

 
     
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 

22.11.2012

CRISIS IN THE KINDERGARTEN:

 

WHY CHILDREN NEED TO PLAY IN

 

SCHOOL summary recommendations

 

a report from the Alliance for Childhood by Edward

 
Miller and Joan Almon  

"We believe that the stifling of play has dire consequences - not only for children but for the future of our nation."

 
   
 
 
     
     
     
 

 
 
 
 

16.04.2012

MUSEO DEL NOVECENTO MILAAN

 

Museo del Novecento - museum van de twintigste eeuw - presenteert tijdens de International Design Furniture Exhibition de LILIANE poppenvilla in hartje centrum van Milaan | vanaf 17 april 2012.

 
   
Museo del Novecento  
Milan | Piazza Duomo 12  
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

19.03.2012

INTERNATIONALE DESIGN MEUBEL BEURS MILAAN

 
KidsroomZOOM 2 | art and design for kids  

Internationale ontwerpers presenteren in Milaan hedendaagse kunst en design meubels voor kinderen. Kidsroom - Zoom 2012 | 'We never give up!' toont de objecten op twee projectlocaties in het centrum van Milaan, waaronder de LILIANE leading | LILIANE light poppenvilla.

 
   
Milan Fuori Salone Internazionale del Mobile 17 - 22 april 2012 | Kidsroom Zoom 2 Milan  
   
Milan | via Mellerio 1 [MM2 San Ambrogio]
Milan | via GB Vico 1 [MM2 San Ambrogio]
 
 
     
     
     
 

 
 

23.01.2012

HOUZZ HOME DESIGN CALIFORNIË

 

LILIANE brengt het poppenhuis naar een volgend level, letterlijk. Deze juweel is ontworpen voor 30-cm poppen. Het is zo'n leuk idee, en ik ben vooral dol op alle open ruimten. Het is perfect om mee te spelen.

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 

10.10.2011

THE PARIS ARCHITECTURE MUSEUM

 

The 'Hôtel particulier: a Parisian ambition' exhibition in the Cité de l'Architecture et du Patrimoine is showing an architechtural and historic architectural overview of Paris' famous mansions.
The museum is holding intensive children’s workshops with three complete
LILIANE leading dolls villa's.

 
5 October 2011 - 19 February 2012  
   

Cité de'l'Architecture et du Patrimoine | Palais de Chaillot

 
1 place du Trocadéro et du 11 novembre  
75116 - PARIS  
 
     
     
     
 

 
 
 

05.10.2011

MINDER IS MEER

 

Marianne Charbonneau | Bing Bang Pouf Canada

 

"Oh wow! Geen plastic, geen roze, geen vormeloos ontwerp dat kinderen neerzet als idioten... Gewoon een simpel en strak design, dat kinderen helpt om iets te leren wat wij ons allemaal bewust zouden moeten zijn: minder is meer. Scherpe details."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

03.10.2011

VIENNA DESIGN WEEK

 

Presentatie van de LILIANE leading | LILIANE light poppenvilla in Oostenrijk, tijdens de Vienna Design Week.

 
   

Dolores Wally, architect en journalist, oprichter tijdschrift | blog Kleinformat: “Temidden van kunst-objecten en design meubels voor kinderen van meer dan 20 internationale ontwerpers was de mooie LILIANE poppenvilla voor mij een hoogtepunt."

 
   
1 - 9 oktober 2011  
   

 

 
   

kidsroomZOOM design and art for kids

 
Wipplingerstraße 29  
1010 WIEN  
   

Herr und Frau Klein | kinderwarenhuis

 
Kirchergasse 7  
1070 WIEN  
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VERLIEFD  

Een [werkende] moeder kocht een LILIANE leading poppenvilla: "De villa is een groot succes!! Onze dochter kreeg 'm cadeau voor haar 3e verjaardag. Op haar verjaardagsfeestje vroeg elke moeder naar het verkoopadres van de villa. Wij zijn nu het favoriete huis voor speelafspraken, want alle meisjes willen hier met de poppenvilla komen spelen.

Het is een adembenemend poppenhuis en we zijn er erg blij mee. Onze dochter speelt er uren mee [zodat ik wat kan werken]. We waren ook erg onder de indruk van de kwaliteit tijdens de montage. Het was een avondvullende aktiviteit, maar leuk en indrukwekkend.

Presenteer de poppenvilla's op zoveel mogelijk lokaties. Zoals ik al zei:  alle moeders die de villa zien zijn er dol op. Winkels zouden de mogelijkheden van de villa helder vorm dienen te geven. De poppenvilla is een upper segment produkt, dus de kopers vormen een selecte clientèle.

Vaak ga ik naar een kwaliteitswinkel voor kinderkleding in Amsterdam oud-zuid. Liz speelt dan met de villa, zodat ik rustig kan rondkijken. Ze wil nooit meegaan omdat ze steeds wil doorspelen. Als gevolg daarvan spendeer ik meer tijd in de winkel en koop dan wellicht iets dat ik niet van plan was. Alléén omdat mijn kind zo fijn aan het spelen is en ik me ontspannen kan oriënteren.

Ik ben - zoals iedereen - verliefd geworden op de poppenvilla. Nogmaals dank voor de goede service en het fantastische produkt. Ik denk dat dit poppenhuis vele jaren in onze familie zal zijn, misschien wel voor generaties."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 

02.05.2011

DAGELIJKS RUST

 

Ellen Kuiper, moeder van Isabel: "De poppenvilla is bij ons een groot succes. Met name onze jongste dochter [10 jaar] vindt dagelijks haar rust tijdens het spelen met de villa. Voor haar is dat zeer belangrijk: zij is slechthorend en fantasiespel is voor slechthorende kinderen essentieel. Niet alleen voor de taalontwikkeling, maar ook voor de verwerking en voor het creëren van een eigen wereld als de wereld om haar heen even wat te druk wordt. Wij zijn dus al heel wat jaren groot fan van de villa en willen er zelf geen afscheid van nemen."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 

19.04.2011

DESIGN VOOR KINDEREN OOSTENRIJK

 

De LILIANE leading en de LILIANE light poppenvilla worden getoond in Graz Oostenrijk, tijdens de designmaand van 7 - 21 mei 2011. Graz heeft de status 'Unesco City of Design'. Internationale ontwerpers tonen er hedendaags design voor kinderen.

 
Creative Industries Styria Graz Austria | Kidsroom Zoom!  
Wiesler Depot Griesgrasse 7 1.Stock Graz  
 
     
     
     
 

 
 

05.04.2011

STELLA MC CARTNEY MILAAN  

Stella Mc Cartney Milaan presenteert de LILIANE poppenvilla tijdens de introduktie van een nieuwe kinderlijn.

 
14 april 2011 MILAN
Via Forcella 5 20144
 
 
     
     
     
 

 
 
 

05.04.2011

INTERNATIONALE DESIGN MEUBEL BEURS MILAAN

 

Internationale ontwerpers presenteren in Milaan hedendaagse design meubels voor kinderen. Kidsroom - Zoom! toont de objecten op een projectlocatie in het centrum van Milaan, zoals de LILIANE leading | LILIANE light poppenvilla.

 
Salone Internazionale del Mobile 12 - 19 april 2011
Kidsroom Zoom! Via Sando Sandri 2 Milan
http://kidsroomzoom.com/event/design
 
 
     
     
     
 
 
 
 

EEN MOEDER

 

Marlou Dreesen: "Plastic poppenmeubeltjes wilde ik niet aanschaffen voor mijn kinderen. Wat een verademing dat dit produkt eindelijk ontworpen en beschikbaar is op de markt! Mijn twee zoons en dochter spelen vele uren samen met de poppenvilla. De recreatieruimte, rechtsonder in de villa, fungeert als garage voor [vracht-] auto's."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
DE BIJENKORF  

Hennie de Wit, produktgroep manager kinderwereld:

 

"De LILIANE  poppenvilla past zeer goed in het nieuwe concept van de afdelingen kinderwereld van De Bijenkorf-filialen. Enerzijds als artikel voor de consument, anderzijds als gimmick op de afdelingen kindermode. Wij denken dat uw produkt een positieve bijdrage kan leveren aan de uitstraling van de afdelingen."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
WINNAAR NATIONALE ONDERSCHEIDING  

De LILIANE poppenvilla was winnaar van de nationale onderscheiding voor innovatieve ontwerpen 2000.
Voor het eerst in de geschiedenis van het 30-jarige bestaan van de Trade Mart won een speelgoedprodukt deze prijs.

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 

DE VILLA HEEFT VERDORIE...

 

Flavourites, oprichters Marije en Natascha:
"Wij droomden als kleine meisjes van een leuk poppenhuis. Liliane denkt iets groter: zij bedacht en maakte een heuse poppenvilla. Dit moet je echt zien! De villa heeft verdorie meer kamers en meubels dan onze eigen woning! In één woord: ge-wel-dig! In de stevige houten villa kunnen zo’n 30 poppen wonen en daar kunnen met gemak zes kinderen tegelijk uren lang mee spelen. En doordat onze kinderen met de villa spelen, kan
LILIANE sponsorondersteuning geven aan vrouwenopvangcentra in Nederland. Tja, nu dromen wij grote meisjes dus over een poppenvilla…"

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 

EVERYDAY LIFE

 

Kidzlifestyle, hoofdredakteur Vervoorn: "Ik heb als moeder en als productscout menig mooi poppenhuis gezien. Maar toen ik de LILIANE poppenvilla onder ogen kreeg, viel ik echt even stil. Zo prachtig. Zo solide. Zo stylish. Zo wel doordacht. Niet voor niets is het dan ook de winnaar van de Nationale Onderscheiding Innovatieve Ontwerpen. Het formaat van de villa evenals de prachtig afgewerkte verschillende ruimtes van het huis stimuleren kidz -zowel jongens als meisjes - tussen de 3 en 10 jaar om heerlijk samen te spelen. Niets is immers zo inspirerend als het nabootsen van 'everyday life'."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BABYGADGET BRAZILIË
contemporary finds modern tots

 

"Zo kan het een ieder van ons vergaan. Je bent op huizenjacht en hanteert een strikt maximum-budget voor de aankoopsom. Dit voornemen verdwijnt pròmpt als je plots voor je droomhuis staat.

Datzelfde fenomeen doet zich ook voor bij... poppenhuizen. Met een vast bedrag voor ogen wordt het zoekproces gestart. En dan kom je een topprodukt tegen dat in geen enkel opzicht  geëvenaard wordt.

Neem de LILIANE poppenvilla. De prijs is ongeveer tien keer zo hoog als wat ik verwacht te gaan betalen voor een poppenhuis. Maar kijk dan! Het is groots. Het materiaal is multiplex berken en het ontwerp is van de hand van een gerespecteerd designer. Een goede visie ligt eraan ten grondslag: geschikt voor zowel jongens als meisjes [dus als u van elk één heeft dan krijgt u voor de prijs van één het gebruik door twee...].

Het is weliswaar een feit dat de meeste mensen naar de poppenvilla kijken, de prijs op zich laten inwerken en dan - al dan niet met tegenzin - het zoeken vervolgen. Maar als u zich deze aanschaf voor speelgoed kunt permitteren, dan is die mogelijkheid er."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 
 
UP GRADING  

Sterre en Tijl kinderwarenhuizen: "We krijgen zo ongelooflijk veel reakties op de LILIANE poppenvilla! Bovendien trekt dit produkt een geheel nieuw publiek aan. De aanwezigheid van een LILIANE poppenvilla in een [houten speelgoed-] winkel zorgt voor een up grading van het totaal. Alleen al door dit produkt straalt het verkooppunt  in één keer kwaliteit uit. De LILIANE  poppenvilla is het mooiste en meest opzienbarende speelgoedprodukt van de laatste jaren."

 
 
     
     
     
 

 
 
 

METEEN VERLIEFD

 

Tatiana, inkoper van het kinderwarenhuis Winny Moskou: "Alle kinderen in Rusland zouden waanzinnig van vreugde zijn bij het zien van de LILIANE poppenvilla! De villa is typisch zo'n produkt waar mensen direct verliefd op worden. Ik ben het al."

 
 
     
     
     
 

 
 
 
DOELGROEP  

Houten speelgoedwinkel De Toermalijn Eindhoven: "De LILIANE poppenvilla is ook bruikbaar voor traditionele en collectorspoppen, zoals die van Käthe Kruse. Door opname van de villa in het assortiment wordt de leeftijdgrens van de doelgroep van houten speelgoed winkels verlegd van circa 8 naar 12 jarigen."

 
 
     
     
     
 

 
 
 

MARSTRANDS DENEMARKEN

 

Schoolleverancier Leika voorziet het onderwijs en de kinderdagopvang in Scandinavië van de poppenvilla. Marstrands richt zich voornamelijk op particulieren.

 
 
     
     
     
 

 
 
 
 

KINDER RAÜME DÜSSELDORF

 

"TOTAL TOLL! De LILIANE poppenvilla is een uiterst uniek poppenhuis. Duurzaam, stabiel, mobiel, praktisch. Aan alle 4 zijden kunnen kinderen tegelijkertijd spelen. Het basismateriaal multiplex-hout en het roestvrijstalen dak geven de villa een modern en tijdloos karakter. De inrichting is compleet. Van meubels tot een keukenlijn tot de prachtige spiltrappen. De badkamer- en keuken-units hebben vanzelfsprekend de perfecte wasbakken en kranen. De garderobekast heeft een echte spiegel. De 3 bedden zijn inclusief het bedtextiel."

 
 
     
     
     
 

 
 
 

EEN KLOEKE PRESTIGEWONING

 

'Hebben en houden: Hppy Dcmbr-envlp ideaal kdo voor pkjesvnd' | Caroline Abcouwer in Het Parool: "Het mannelijke geslacht blijkt nu ook het laatste vrouwenbastion te hebben veroverd: het poppenhuis. Natuurlijk niet zomaar een poppenhuis. Nee, hij gaat voor de LILIANE poppenvilla. Een kloeke prestigewoning waar poppen van 30 cm goed uit de voeten kunnen."

 
 
     
     
     
 

 
 
 

IERLAND START VILLA-VERKOOP

 

Kinderwinkel Little Dreamers in Ierland: "Ik ben een groot bewonderaar van de LILIANE poppenvilla. Ik zag tijdens een zakenreis de villa in een winkel in Düsseldorf."

 
 
     
     
     
 

 
 
 

THIS IS NOT ANOTHER ONE

 

De design woonwarenhuizen Vinçon in Madrid en Barcelona ontsluiten de Spaanse markt voor de poppenvilla: "This is not another one!"

 
 
     
     
     
 

 
 
 

HOURS OF FUN

 

Het CoolBrands project geeft inzicht in merken die zich als cool percipiëren. De merken worden door consumenten in Nederland verkozen.

 

'Hours of fun with the LILIANE dolls villa'